Městské lesy Hradec Králové

Městské lesy plánují prodávat zvěřinu, na maso budou pořadníky

21. 11. 2011

Městské lesy Hradec Králové by v příštím roce chtěly začít prodávat široké veřejnosti zvěřinu, čímž tak podstatně rozšíří nabídku svých služeb pro zdejší obyvatele. V brzké době budou tři zaměstnanci Městských lesů Hradec Králové absolvovat kurz prohlížitelů zvěře, budou mít certifikát a každý kus zvěřiny, který půjde k prodeji, opatří razítkem garantujícím zdravost zvěře.

„Plánujeme prodávat maso zvěře, kterou ulovíme v našich lesích. K lidem se tak dostane čerstvá zvěřina, což jistě mnozí ocenění, protože se jedná o chutné kvalitní maso, které nepochází z žádných velkochovů. Zvěřina má výrazně jiné chuťové vlastnosti než například maso kuřecí,“ uvedl ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Na území zdejších lesů pobíhají především srnci, divočáci a daňci. „Naše honitba ročně vyprodukuje zhruba dvě tuny zvěře. Chceme zvěř dodávat hlavně místním občanům. Předpokládáme, že na základě poptávky vytvoříme pořadník. Uvidíme, jaký bude o tuto naši nabídku zájem. Jakmile prodej zvěře zahájíme, budeme o tom veřejnost informovat,“ konstatoval Milan Zerzán.

Maso bude prodáváno široké veřejnosti, očekává se, že zájem projeví i restauratéři. „Věřím, že o zvěřinu z hradeckých lesů bude zájem. Městské lesy se touto službou ještě více přiblíží Hradečanům. Navíc není tajemstvím, že tato městská organizace chce před vánočními svátky prodávat kapry z našich hradeckých rybníků,“ řekl náměstek primátora Martin Soukup zodpovědný za správu městského majetku a městské organizace.