Městské lesy Hradec Králové

Přijďte se podívat na LES FEST pořádaný v rámci Týdne lesů 2015

5. 5. 2015

V rámci Týdne lesů pořádá Life Sciences Film Festival a Lesy České republiky 14.5. 2015 v kině Bio Central v Hradci Králové LES FEST.

 

 

LES FEST PROGRAM

14.5. Kino Bio Central, Hradec Králové

VSTUP ZDARMA

www.lesycr.cz

 Státní podnik Lesy České republiky vás v rámci Týdne lesů 2015 zve na ozvěny Life Sciences Film Festivalu. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout do fascinujícího království lesních rostlin a živočichů prostřednictvím vítězných festivalových filmů a bohatého doprovodného programu pro celou rodinu.

 

10:00 – 12:00

Dopolední program pro školy.

 

13:00

Festival zahájí generální ředitel Lesů ČR, Ing. Daniel Szórád, Ph.D.

Provází Marek Janáč, hostem je Jaroslav Samson Lenk.

Projekce filmů Václava Chaloupka s jeho komentářem.

Krátké dokumenty na téma příroda a její ochrana, lesy a zelená ekonomika.

 

15:00

Království lesa

Vítězný snímek LSFF 2012 nabízí fascinující pohledy ze světa lesních rostlin a živočichů Provázanost všech přírodních procesů nám připomíná, že i my sami jsme produktem evoluce a nemůžeme tuto skutečnost přehlížet.

 

Režie: Jan Haft, Země původu: Anglie, Německo, Stopáž: 50 min.

Průvodní slovo: Marek Janáč a Václav Chaloupek.

 

16:10

Vychytralé rostliny

Další oceněný snímek, tentokrát z LSFF 2013, zve na výpravu do světa přírody, kdy se s nejnovější vědou a veselým přístupem podíváme, jak se chovají rostliny. Na cestě z pouště ve Velké pánvi až po kanadské pobřežní deštné pralesy nás vědec J. C. Cahill zavede do skutečného "tajného světa rostlin" a odhalí nám úchvatný svět pulsující aktivity, kde rostliny komunikují, spolupracují a někdy i rozpoutají válku.

 

Režie: Erna Buffie, Země původu: Kanada, Stopáž: 52 min.

 

17:10

Superhouby: Pomohou zachránit svět?

Známý světový mykolog Paul Stamets představuje svět mykotechnologií, které nabízejí řešení mnoha problémů ohrožujících dnešní svět. Houby dokáží odstraňovat znečištění, zamezit vysoušení půd a jejich dezertifikaci nebo mohou inspirovat zlepšení toku informací v našich infrastrukturních sítích.

 

O filmu a nejnovějších objevech ze světa hub si bude Marek Janáč povídat s vášnivým mykologem Mgr. Janem Wiplerem.

 

V prostorách kina návštěvníky čeká unikátní instalace UV aktivního lesa, výstava opeřených dravců a celodenní doprovodný program v rámci lesní pedagogiky.